Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för nygammal tradition

Annons

Vårkonserten blev en succé i den ljumma vårkvällen. Inte enbart för den stora skaran av åhörare utan även för det fina programmet.

- Visst är det så, säger musikkårens ledare, Karl-Erik Anestedt.

- Jag ser ingen som helst anledning till varför vi inte skulle fortsätta med den här begivenheten. Det var verkligen roligt att det kom så mycket folk till nypremiären.

Vårkonserten i stadsparken var en årligen återkommande attraktion ända fram till början av 1960-talet. Nu drygt 40 år senare handlade det alltså om nypremiär.

Hela tre körer framförde sina alster. Fredagskören, Saxdalens manskör och Oratoriekören gjorde sitt för att höja stämningen inför ljusare och varmare tider.

Ludvika musikkår hade ett specialpotpurri som man kallade "Vi hälsar våren" och det kändes i luften att nu har vi tagit av oss vintergarderoben. När sedan alla tre körerna tillsammans med musikkåren klämde i med "Sköna maj" ja, då var det liksom inget snack om saken längre.

Stefan Selkman höll det traditionella vårtalet och som sig bör avslutades allt med ett fyrfaldigt hurra för våren följt av en fanfar.

Efter konserten tågade musikkåren med Niklas Vikesjö i spetsen ned till Skuthamn med folket i bakvagnen. Men varför fanns det ingen som kunde stoppa trafiken i den stora rondellen?

Polisen lyste helt med sin frånvaro.

Vi ser redan fram mot valborgsmässoafton 2005 med eller utan polis i rondellen!

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons