Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrelsen sparkas

Annons

I går kom beskedet. Styrelsen sparkas och en ny tillsätts vid en extra bolagsstämma den 18 mars.

- Jag har kallat till extra bolagsstämma eftersom vi inte kan vänta till den ordinarie som ska hållas i maj. Den 18 mars står bara en punkt på dagordningen - val av ny styrelse.

- Jag informerade kommunstyrelsen om detta i torsdag, säger kommunalrådet Gun Drugge.

Vid torsdagens sammanträde med kommunstyrelsen togs frågan om Hedemora Energis bonus till personalen upp till debatt.

De styrande partierna, centern, moderaterna, folkpartiet liberalerna, miljöpartiet och hedemorapartiet fick igenom ett yrkande i kommunstyrelsen som går ut på att energibolaget får genomföra belöningssystemet som en försöksverksamhet under 2003 och att taket för högsta belöning sätts vid 15 000 kronor.

Efter årsskiftet ska en utvärdering göras och beslut om eventuell fortsättning ska antas av kommunfullmäktige och ska då gälla för hela koncernen.

Nu får också kommunens förvaltningar och AB Hedemorabostäder komma med förslag på eventuella belöningssystem inom sina verksamheter.

Socialdemokraterna i kommunstyrelsen yrkade avslag på det här, men presenterade inget eget förslag.

Kommunalrådet Gun Drugge och de övriga i den styrande alliansen reagerade mycket snabbt på den turbulens som uppstod efter avslöjandet att belöningssystemet skulle drivas igenom till varje pris vid Hedemora Energi, trots kritik från andra anställda inom kommunen.

- Det har blivit en så infekterad fråga och personalen på energibolaget har fått lida för det här. Personalen gör ett mycket bra jobb och ska inte behöva utstå mer.

- Hedemora Energi har bland de lägsta taxorna av länets energibolag och är ett välskött företag, säger Gun Drugge.

Det som vållade stormen var att energibolaget ville ge omkring 19 000 kronor i bonus till sina anställda. Men bara om förutsättningarna till belöningen infriats, det vill säga att rörelsen visade bra resultat.

Politiker reagerade och folk skrev insändare för att inte resten av kommunens anställda kunde få samma möjlighet till extra inkomst.

Nu blir det alltså möjligt för alla att vara med - om verksamheterna fungerar bra.

BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons