Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Styrelse tvingas avgå

Annons

Hela styrelsen för Mockfjärds vägförening, eller samfällighetsförening som det numera heter, avgår vid måndagens årsmöte. De två revisorer som valdes för att granska föreningens redovisning och förvaltning vid förra årsmötet, har konstaterat att styrelsen aldrig konstituerade sig efter att den valts. Man klargjorde aldrig vem som har vilken post i styrelsen och vem som ansvarar för vad.

Dessutom har en granskning visat att den kassör som avgick vid förra årsmötet fortsatt att betala ut styrelsearvode och mötesarvode åt sig själv.

- Hon har fortsatt att sköta redovisningen trots att hon inte ingått i styrelsen. Den nya kassören har inte fått tillgång till redovisningshandlingar och bankböcker, säger en av revisorerna Gunnar Andersson.

Nuvarande ordföranden i Mockfjärds samfällighetsförening, Sven Sandström, menar att orsaken till de missar som gjorts det senaste året har varit ett bråk mellan den förra kassören och den person som valdes till ny kassör vid förra årsmötet.

- Det har varit turbulens i styrelsen en tid. Krångel och bråk uppstod då den förra kassören skulle lämna över till den nya. Vi hade talat länge om att den nya kassören skulle ta över uppgifterna och när det blev tjafs, missade vi att ha det formella konstituerande mötet, säger han.

Att den förra kassören betalat ut felaktiga arvoden till sig själv, ser Sven Sandström som en ren miss.

- Hon skulle ha varit med och stöttat den nya kassören fram till årsskiftet och då skulle ett konsultarvode ha betalats ut. Föreningen har inte förlorat några pengar, men man har betalat ut fel typ av arvode, säger han.

Ordförande Sven Sandström och flera andra ledamöter var valda på två år och skulle ha suttit kvar i styrelsen under ett år till. Sven Sandström meddelar dock att hela styrelsen avgår på måndag och enligt revisor Gunnar Andersson finns inga andra rimliga vägar att gå i nuläget.

- De har misskött sig och jag kan inte tänka mig att de har medlemmarnas förtroende att sitta kvar. Styrelsen kan ställas till svars för att man har gjort felaktiga utbetalningar och i slutändan bli återbetalningsskyldiga, säger han.

FREDRIKA HILLERVIK

Mer läsning

Annons