Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sturmas Anna en flitig hantverkare

Annons

Sturmas Anna Larsson, har förblivit Åsen och hemgården Sturmas trogen. Hon föddes i gammelstugan som nummer fem av syskonen.

I skolan gick hon i samma klass som sin blivande make, Erik M. Larsson från Lillåsen, som hon gifte sig med 1935. Med åren fick de en son och fyra döttrar som har fått en kärleksfull uppfostran. Släkten har utökats med 14 barnbarn och 21 barnbarnsbarn och ett barnbarnsbarnsbarn.

Sturmas Anna har levt ett rikt men slitsamt liv att driva jord- och skogsbruk och skötsel av djuren.

I alla år har hon varit en duktig hantverkare och sytt kläder åt hela familjen och andra, väva vadmal, mattor, kjolar till Älvdalsdräkten. Sticka vantar och sockor har varit ett måste och är något som hon pysslar med än i dag hemma och i syföreningen. Anna sysselsätter sig också med att lösa korsord.

Anna har alltid deltagit aktivt i samhällslivet som aktiv i s-kvinnoföreningen, aktiv medlem i Röda Korset. Hon var med och startade Åsens släkt- och hembygdsförening.

Anna blev änka 1985 och bor fortfarande kvar på gården då hon har god hjälp av hemtjänsten och sina barn.

90-årsdagen firas i Åsens bystuga med öppet hus på söndag 17 februari kl 13-16. Alla som vill är välkomna att deltaga i firandet.

Mer läsning

Annons