Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stuginbrott vid Rotsjön

Annons

Mellan söndag och måndag slog tjuvar till mot fritidshusen vid Rotsjön väster om Malung. Genom att bryta upp fönster eller dörrar tog de sig in i fyra hus och stal en hel del inventarier.

Bland stöldgodset märks två gasoldrivna kylskåp, tre gasoltuber av större modell, en Jötul-spis och tre batterier till solfångaranläggningar.

Enligt polisen är värdet av stöldgodset minst 25 000 kronor och dessutom skadegörelsen vid inrotten. Förutom de nämnda sakerna har ytterligare en del mindre föremål stulits.

- Alla drabbade stugägare har inte varit på plats och det kan således vara mer stöldgods än vi vet hittills, sa polisinspektör Sören Bjurström på måndagen.

Det är fastställt att inbrottet skett någon gång från söndag till måndag. På söndagen var allt i sin ordning ute vid fritidshusen i trakten av Rotsjön, som ligger ett par mil sydväst om Malung.

Inbrottet upptäcktes på måndagen då en av stugägarna kom ut till sin stuga och fann att tjuvar hade varit i farten. Han kunde också konstatera att det varit inbrott i flera av grannstugorna.

Polisen har inga direkta spår som kan leda till tjuvarna och man är intresserad av om någon gjort några iakttagelser av fordon i området vid den aktuella tiden.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons