Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stugan blir kvar i sockenbornas ägo

Annons

Sockenstugan i Stora Skedvi blir kvar i sockenbornas ägo. Ett bolag är under bildande för att ta över sockenstugan från kommunen.

Kommunen har haft ute sockenstugan till försäljning och samtidigt har arbetet pågått i Skedvibygden för att hitta ett alternativ till försäljning till privatperson.

Intresset för att köpa har inte varit så stort. Därmed ökade möjligheten för bygdens folk att själva ta över sockenstugan.

Stora Skedvi sockenstuga i sockenbornas ägo, är rubriken på ett möte den 2 november. Då informeras om bolaget där större föreningar i bygden redan tecknat sig för aktier.

Hembygdsföreningen, PRO, SPF, Jordägarna, Framtidsgruppen och Stora Skedvi hockey är de sex som i dag står bakom bildandet av bolaget, berättar Per-Åke Roslund i hembygdsföreningen.

Sockenbor, företag och övriga föreningar erbjuds att teckna aktier för 5 000 kronor styck.

- Vi har en interimsstyrelse där företrädare för de stora föreningarna ingår, berättar Roslund.

Genom att sockenstugan blir kvar i bygdens ägo får bygdens föreningar och folk själva bestämma över vad den ska användas till.

Det finns hyresgäster till alla tre lägenheter som ingår, landstinget är kvar som hyresgäst och där finns dagbarnvårdarnas lokal med flera verksamheter.

- Kan vi sedan också utrusta stora salen med modern teknik så den kan användas för olika ändamål ser jag detta inte som någon risk, säger Per-Åke Roslund.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons