Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stugägare trötta på Brittsands bolag

Annons

Aseas gamla semesterby Brittsand vid Väsmans strand förfaller mer och mer och nuvarande ägaren Brittsand Fastigheter AB, som drivs av tre skåningar, verkar ha lagt sina planer i frysboxen.

Ingenting har hänt på flera år och stugföreningen i Brittsand, som företräder ägarna av de 13 stugor som styckades av 1996, kräver att kommunen avbryter allt samarbete med skåningarnas bolag.

- Efter alla dessa år av besvikelse, frustration och uppgivenhet kräver vi att kommunen backar och ställer frågan, vad kan kommunen göra för att återskapa det Brittsand som en gång fanns?

- Vi är beredda att göra allt vi kan för att tillsammans hitta en varaktig lösning på problemen, skriver stugföreningens ordförande Seibert Fredriksson i ett brev till kommunen.

Brittsandsbolagets planer har gått ut på att skapa cirka 75 husvagnstomter på vardera 125-150 kvadratmeter. De skulle säljas enligt samma modell som gäller för bostadsrätter. Mitt i området skulle det byggas en sanitetsanläggning med alla moderniteter.

Planerna sprack på grund av att de tre fastighetsägarna inte kunde få fram den bankgaranti på två miljoner kronor som kommunen krävde för att investera i vatten- och avloppsledningar ut till området.

Det senaste är att byggnadsnämnden och länsstyrelsen krävt att bolaget åtgärdar förfallet i området och river ett antal byggnader. Ett beslut som skåningarna överklagat till länsrätten.

Under våren och sommaren har företrädare för bolaget sagt att nya delägare, eller rent av helägare, är på väg in. En av delägarna, Lundabon Per-Göran Persson, 63, hävdade i förra veckan i samtal med NLT att "förhandlingar pågår".

Transformator från 1963 ersatt

LUDVIKA. Nord-Trøndelag E-verk i Norge har under augusti haft bråda dagar då de ersätter en transformator installerad 1963 med en ny från ABB i Ludvika skriver Namdalsavisa. Transformatorn kostar 20 miljoner.

För att klara utbytet tvingades kraftbolaget därtill till vägförstärkningar för en miljon kronor för att få 150 tonskolossen på plats. Utbytet sker för att den gamla körts på 110 procent och den nya ska klara väsentligt högre belastning.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons