Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studiebesök före beslut

Annons

Har ni gjort ett studiebesök på till exempel akuten i Ludvika eller över huvud taget varit insatta i deras arbete?

Har ni varit på avdelning 3 på lasarettet där det är fullbelagt på grund av en stängd avdelning, där de tvingats öppna några vårdplatser nu på grund av platsbrist.

Jag kom in på akuten med min far, 92 år, måndag annandag påsk, där det konstaterades att han hade dubbelsidig lunginflammation med hög feber, orytmisk hjärtverksamhet och svårigheter att andas. Han skulle läggas in på avdelning 3, men där var fullt så han fick stanna på akuten över natten.

Dagen därpå fick han åka hem, med sin sjukdom och trots att han behövde syrgas. Hur tror ni han kände sig och hur tror ni det känns som anhörig att behöva uppleva en sådan sak?

Med en vaknatt hemma, fick vi ringa efter ambulans dagen efter och åka in igen, där det konstaterades igen att han var ganska sjuk. Efter sex timmar på akuten fick han äntligen komma till avdelning 3.

Ni som bestämmer om dessa neddragningar skulle inte få fatta ett enda beslut förrän ni hade jobbat och då menar jag jobbat på lasarettet minst en vecka var och se vad personalen egentligen gör, för de jobbar ihjäl sig med små resurser.

Min gamle far pratar om gamla ättestupor, och det här är den nya sortens ättestupor för alla gamla, men det vill ingen säga, men alla som har ett sunt bondförnuft vet ju att det är så. Inför en ny policy för alla landstingspolitiker, lite sunt bondförnuft då kanske ni förstår vad ni håller på med.

BÄVAR FÖR ATT BLI ÄLDRE

Mer läsning

Annons