Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter skapar nytt strandområde

Annons

Till hjälp har Vikarbyns IK fem arkitektstuderande vid KTH, Kerstin Thunfors, Ania Zdunek, Mirjam Lundberg, Marta Böhlmark och Anna Roander.

De visade skissen och modellen för det nya strandområdet. Avgående ordförande i klubben Anders Wernfeldt är mycket optimistisk och tror att planerna går att realisera, steg för steg.

Förslaget Marta, Mirjam, Kerstin, Anna och Ania presenterade under söndagen, när den nya fotbollsplanen invigdes, innebär bland annat att området blir en året runt anläggning för idrott, lek och nöje, ett friluftsområde, en mötesplats för alla åldrar.

- Vi vill bland annat anlägga en ny, större parkeringsplats, en bastu och badtunna vid stranden med en större brygga, ett soldäck ut i vattnet.

- Omklädningsrum är också viktigt för det finns inte alls i dag. Klubbens gamla klubbhus vill föreningen göra till gym och vi har ritat ett nytt klubbhus här vid fotbollsplanen. Ett kafé och en enkel liten stugby har vi också tänkt att området behöver. Förutom en lekplats och ny entré, berättar Marta.

En utökad strand är en viktig del i det nya projektet. Det finns planer för kanotuthyrning och för en basketplan längre upp mot vägen till stranden, som enligt skisserna dras om.

- Det är verkligen roligt att jobba med klubben. Här finns visioner och idéer, inspiration och energi. För oss som studerar till arkitekter på KTH i fem år är det speciellt värdefullt att få arbeta praktiskt, möta människor i situationer och få verklighetsförankring, säger Marta.

Projektet ingår i Framtidsutsikt Siljan och får därmed EU-bidrag.

- Vi har dialog hela tiden och vi jobbar vidare tillsammans, säger Anna.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons