Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strykpojken Särna

Annons

-

S-folket inom den kommunala politiken i Älvdalens kommun fortsätter sin vendetta mot Särna och allt som har med Särnas utveckling att göra.

Under hösten 2003 arbetade man, från Särnas, Idres och Älvdalens idrottsföreningar, för att få till en lösning på skötsel och ansvar för bland annat skidspåren på respektive ort.

Dessa förhandlingar sköttes direkt med kommunalrådet Herbert Halvarsson och till slut hade man från kommunens sida lyckats med konststycket att få loss pengar till detta. Paketlösningen innebar att Älvdalens IF fick en pistmaskin (bättre begagnad) som inköptes från Vasaloppsorganisationen.

Idre skulle också få en pistmaskin, som även den kom från Vasaloppet. Idres önskemål var att få en ny snöskoter, med kälke vilket man också fick. Särna fick en något större maskin som kunde pista även i hoppbackarna.

En för kommunen bra lösning som även tillfredsställde de inblandade klubbarna. Det är därför med mycket stor förvåning man får höra att ledamöterna i barn- och ungdomsnämnden från Idre, Göran Kryle och Annelie Eriksson, lägger ett förslag att den nyss inköpta pistmaskinen i Särna ska säljas.

Bevekelsegrunderna, för att bara Särnas maskin skulle säljas, och icke de övriga i samma paketlösning, är höljt i dunkel.

En sak torde emellertid vara ganska klar. Finns det någon inom det gamla s-fästet i Särna som i fortsättningen kan lägga sin röst på detta före detta socialdemokratiska parti? Peter Hultqvist är tyvärr för upptagen med Borlänges utveckling för att kunna ta sig an problematiken.

Grattis Leksand!

Tre invånare i Leksand säger sig vara nöjda med kommunens vinterväghållning, det vill säga med snöröjning och sandning.

I Rättviks kommun är de flesta invånare nöjda, men så har också Rättviks kommun satsat på att åstadkomma ett sådant tillstånd.

WARRANTY LYHÖRD

Mer läsning

Annons