Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strul med valsedlar

Annons

Partierna har bråttom med att få ut sitt valmaterial inför den poströstning som inleds redan den 28 augusti och något tidsutrymme för strul finns inte.

- Jag förstår inte varför det ska behöva bli så här, säger en företrädare för partiet. Vi har själva gjort i ordning valmaterialet, packat det i en kartong och lämnat in den till posten i Orsa. Det ska inte behöva bli något fel, eftersom försändelsen inte hade behövt lämna Orsa.

Men kartongen hamnade i Uppsala där innehållet bladades samman med andra reklamutskick för att bäras ut på måndagen.

- Så sker med alla standardutskick, de bladas hop och delas ut helgfria måndagar och torsdagar, förtäljer Karl-Erik Wahlbro vid "Bladcentralen" och berättar att möjligheten finns att betala lite mer och få sin försändelse exklusivt hanterad.

- Man kan ha synpunkter på att försändelser som lämnas in och ska delas ut på samma ort transporteras runt i Sverige, säger Ingemar Sandberg, pressansvarig för Posten i Dalarna, men det handlar om att vara rationell för att kunna hantera miljontals försändelser på ett fungerande sätt.

- Nu har det klickat någonstans, konstaterar han och personal är i gång för att försöka reda ut vad som har hänt med valförsändelserna.

Vänsterns andranamn i Malung, Ola Olin, har fått rätt valsedlar i sin brevlåda och det har även de kommuninvånare han hann kolla med under måndagskvällen.

Däremot har Dalavänstern kunnat konstatera felaktigheter också i Falun, där "Borlängelappar" har dykt upp.

Hur många Orsaadresserater som har fått felleverans är inte klarlagt i skrivande stund.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons