Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strilande start på marknaden

Annons

Skyll gärna på vädrets makter i kombination med att de allra flesta knallar knallar in på Ludvikas gator först lördag förmiddag. Marknadens fredag har alltid varit att betrakta som något av ett uppvärmningsheat, om man vill tala sportens språk.

Det var några år sen man höll till med marknaden mitt i stan och nu var det alltså dags igen att överge Sänkan till förmån(?) för centrum.

- Inte alla är glada åt det, anförtror oss Yngve Jonsson, veteran i sammanhanget. Dom där knallarna som har blivit anvisade plats på parkeringen mellan restaurang Trädgården och NLT har förklarat att de känner sig en smula vid sidan av själva marknadsstråket.

- Men vad ska vi göra när inte utrymmet räcker till för mer än de cirka 150-175 knallar som bokat in sig.

En och annan marknadsbesökare vädrade också missnöje med att tivolit lagt beslag på stans mest åtråvärda parkeringsplatser.

En annan tyckte att det blev mera "drag" på stan genom att flytta hit marknaden, en annan - ytterligare - hyste farhågor för skadegörelse i en annan omfattning än vad som var fallet under åren i Sänkan. De närmaste timmarna ger ett besked om hur det blev.

Vädrets makter blev dock så småningom mer vänligt sinnade. Regn byttes ut mot en klarblå himmel och strålande sol.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons