Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Striden om Tällberg går vidare

Annons

Stormen har knappt lagt sig efter den senaste tomtstriden i Tällberg när ytterligare en storm blossar upp.

Den gången gällde det försäljning och byggnation på tomten "Tällberg 7:17" nära Holens gammelgård.

Nu gäller det ett utskick till 23 fastighetsägare om förändringar på tomten "Tällberg 20:31" snett norr om Tällbergs skola.

En kvinna ifrågasätter kommunens arbetssätt och hävdar att det strider mot Plan- och bygg-lagen. Hon beskyller också samhällsbyggnadskontoret för nonchalans mot såväl henne som flera andra av de 23 fastighetsägarna.

Enligt byggnadsnämndens ordförande Christer Lundman, c, rör det sig om "en stilla enkel förfrågan som uppenbarligen misstolkats".

- Vi försökte lösa en fråga på ett något annorlunda sätt, säger han. Det var ingen formell samrådsrunda utan en idéskiss på hur man möjligen skulle kunna gå tillväga. Men det har redan kommit in så många synpunkter att vi måste gå tillväga på ett annat sätt.

Förhoppningen var att alla skulle gilla idén och att kommunen därmed på ett smidigt sätt skulle kunna tillmötesgå den

Täbybo som vill bebygga en av de 13 tomterna i området. Men genvägen var inte framkomlig. Åtminstone inte i Tällberg.

- Nej, med de här förutsättningarna går det inte. Det är inte bara kvinnan utan flera andra som skrivit. En del tycker att idén är bra, andra mindre bra, och åter andra att den är helt åt helvete, konstaterar Lundman.

Länsstyrelsen tar kommunens agerande i försvar.

Kommunens utskick är bara en första, tidig kontakt inför upprättande av ett nytt detaljplaneförslag för området, konstaterar Birger Hagland.

Syftet med underrättelsen och de svar som kommer in är att pröva vissa idéer om kommande planutformning samt att ge beslutsunderlag för aktuellt lovärende.

Länsstyrelsen förutsätter att planarbetet därefter sker enligt Plan- och bygglagen och vidtar därför inga åtgärder i ärendet.

Mer läsning

Annons