Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Striden om Kärleksstigen

Annons

Tidningen har tidigare berättat om en del av turerna kring Kärleksstigen och om tankarna på en planändring och omdragning av stigen via vattentornet på Tallbacken i Gagnef.

De nuvarande ägarna till före detta Gagnefs missionsförsamlings byggnad - Åsa och Anders Holmgren - har erbjudit sig att släppa till en bit mark för att låta stigen i stort sett vara kvar, med undantag för att den ska löpa bakom den gamla missionskyrkan, i stället för framför och över tomten till fastigheten, som numera är privatbostad.

Gagnefs intresseförening vidhåller dock sitt krav om att stigens gamla sträckning ska behållas och nu går frågan vidare till länsstyrelsen.

För Åsa och Anders har det kommande beslutet stor betydelse:

- Vi köpte huset i april och hade räknat med att före vintern kunna byta värmesystem från direktverkande el. Men vi törs inte göra en så stor investering innan allt det här är klart. Får vi ingen värme till vintern, så blir vi bostadslösa. Det blir alldeles för dyrt att värma huset med el, säger Åsa, som känner sig ledsen över sakernas utveckling.

Hon tillägger att hon och maken skulle uppskatta att få en dialog med intresseföreningen om problemet.

- Vi har två småbarn och då är det inte lätt för oss att låta både cyklister och mopedister åka på en stig rakt över tomten, säger hon.

Enligt Åsa går redan nu 95 procent av dem som använder Kärleksstigen den nya sträckningen mellan vita och röda bönhusen, alltså bakom hennes bostad.

GÖRAN FAGERLUND

Mer läsning

Annons