Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Striden kring körledare i Skattungbyn går vidare

Annons

Såren efter den tvist som resulterade i att körledaren Ingrid Eriksson i Skattungbyn skildes från sin tjänst är svårläkta.

Handläggningen av ärendet i kyrkorådet är överklagat till Domkapitlet, som inte gav den klagande något gehör. Varför ärendet nu är fört vidare till Svenska kyrkans överklagandenämnd.

Klaganden har begärt att Domkapitlet ska granska hela hanteringen i kyrkorådet i Orsa som föregick uppsägningen av kyrkomusikern. Klaganden är missnöjd med att Domkapitlet har glidit ur sitt uppdrag med hänvisning till att en uppgörelse är gjord mellan kyrkorådet och Ingrid Eriksson, enligt vilken hon har sagt upp sin anställning på egen begäran.

Klaganden, som är medlem av kyrkorådet, menar att kyrkorådet har köpt ett avlatsbrev för en halv miljon kronor för att dess medlemmar inte ska behöva rannsaka sina hjärtan. Och att man inte i hjärtegrunden kan hävda att musikern avgick på egen begäran.

- För mig är det en fråga om rättfärdighet, skriver klaganden till Svenska kyrkans överklagandenämnd och fortsätter:

- Kyrkorådet har ropat ut offentligt: 'Bort, du passar inte i laget.' Samtidigt predikar våra präster att varje människa är värdefull och omistlig inför Gud.

Ett agerande som satt spår i Skattunge kyrka, där många platser nu gapar tomma.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons