Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid om IT-chefens assistent

Annons

- Chefen som ska omplaceras har tidigare haft minst tre jobb, kanslichef, säkerhetschef och IT-chef. Två av tre jobb faller bort och då ska hon kompenseras med att det tillsatts en administratör. Det säger jag nej till. Vi behöver inte fler administratörer utan mer personal på fältet. Minskas arbetsinnehållet så är det obegripligt att man kan anse att det behövs en person till som hjälpreda, tungt, säger Kurt Josefsson, bopartiet.

Bengt Andersson, m, och övriga i den borgerliga oppositionen i kommunstyrelsen ansluter sig till fackens invändning .

SKTF påpekar att det IT-enheten behöver är en ny utbildad tekniker, inte en ny byråkrat. Tillsammans med Kommunal och JUSEK-facket ifrågasätter SKTF en ny tjänst i det nu rådande ekonomiska läget.

- Oppositionen har motsatt sig att inrätta en tjänst som administratör men förslaget stöds av socialdemokraterna och vänsterpartiet. Alla enhetschefer har en sekreterare/administratör. Med risk för att reta IT-folk och tekniker så vill jag säga att de ska förbli vid sin läst. Den här lilla striden är en strid om den lilla kaka vi fortfarande alla vill äta av, säger kommunchefen Kalle Gustafson.

Kansli- och IT-chefen Monica Lundin Andersson har efter en organisationsöversyn flyttats till IT-enheten i Vallahuset och kommunchefen Kalle Gustafson har blivit chef för kansliet som omfattar verksamhet i tredje våningen i stadshuset, reception och vaktmästeri.

Säkerhets- och beredskapsfunktionen kommer att genomgå en speciell översyn vid ett senare tillfälle.

Det liksom telefonväxeln som står orörd fram till dess att förstudien om en genensam växel för kommunerna i Mittdalarna är genomförd.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons