Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid med islamister i Libanon

Annons

En strid utbröt strax före söndagsgryningen mellan libanesiska armén och islamister vid infarten till ett flyktingläger i norra Libanon.

Två libanesiska soldater dödades och fem sårades enligt säkerhetskällor. Men också islamisterna sades ha lidit förluster: den libanesiska tv-kanalen LBC rapporterade att tre gerillamedlemmar dödades.

Islamistgruppen Fatah al-Islam sägs ha band till terrornätverket al-Qaida.

Lägret Nahr al-Bared, där striden ägde rum, ligger nära hamnstaden Tripoli.

Gevärs- och automatvapeneld blandat med explosioner ljöd i hela trakten.

Enligt en militärkälla började striden med att en armépostering i lägrets utkant utsattes för beskjutning av män från Fatah al-Islam. Regeringssoldaterna besvarade elden och därmed var striden igång.

Den libanesiska armén har enligt ett 38-årigt avtal inte tillstånd att gå in i palestinska flyktingläger. Men armén har skärpt bevakningen av lägret sedan myndigheterna anklagat milis där för att ha legat bakom två bussbomber i ett kristet område nära Beirut i februari. Bomberna dödade tre civila.

Fatah al-Islam bildades förra året av män som bröt sig ur den Syrienvänliga gruppen Fatah uppror. Libanesiska tjänstemän hävdar att gruppen helt enkelt är en front för syrisk underrättelsetjänst i Libanon. Detta förnekas av både gruppen och Damaskus.

Fatah al-Islams uttalanden publiceras på internetsidor som brukar återge deklarationer av al-Qaida.

TT

Mer läsning

Annons