Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid i Ludvika Mining

Annons

"Hardrocbolaget ägs till största del av vd:n för Ludvika Mining, Hardroc är kk-mässigt, hur kan det värderas till 21 miljoner. Det är dags för ledningen i aktietorget att börja kolla upp hur ledningen agerar", säger en aktieägare.

Sten Wachtmeister, vd på börslistan Aktietorget förklarar att Ludvika Mining placerats på observationslistan efter att affären med Norsk Hydro sprack för ett år sedan:

- Ludvika Mining har dåligt med pengar och vi har ännu inte sett resultatet av den stora affären med Hardroc. Idén som de presenterat ska Aktietorgets styrelse nu syna, säger Wachtmeister.

I slutet av månaden håller Ludvika Mining bolagsstämma och kritiska röster hörs bland aktie-ägarna:

- Jag tycker att köpet borde vara olagligt, det är i vart fall oetiskt när vd Lars-Gösta Bergling är huvudägare i Hardroc och affären bara sker för att rädda Berglings privatekonomi. Vi små aktieägare blir lidande, säger en kritiker.

Ingen har dock direkt till vd Lars-Gösta Bergling sagt vad de tycker.

- Nu har jag bara 10 procent i Hardroc. Jag har initierat affären men förhandlingen om priset har de andra i styrelsen skött helt utan min inblandning.

- Jag tänker inte ens rösta på bolagsstämman. Jag sitter lite på två stolar.

Bergling anser inte att han tjänar några pengar på affären eftersom Ludvika Mining köper Hardroc med aktier.

- Affären görs inte i pengar utan vi flyttar över värdet och jag får ett större antal aktier i Ludvika Mining. Värdet på dessa aktier vet vi inte.

- Personligen tror jag på affären och drömmer om att den ska ge pengar till våra gruvprojekt. Men i praktiken så tar jag en större risk och jag får i framtiden en mindre procentuell del i Ludvika Mining.

Bergling bedömer att han kommer att äga något över en miljon aktier av cirka tolv miljoner aktier i Ludvika Mining om bolagsstämman godkänner affären.

- Skulle jag försöka sälja en miljon aktier på Aktietorget så är det i dag omöjligt. Jag ser affären snarast som ett sätt att rädda Ludvika Mining, säger Bergling.

Bergling bedömer att han personligen satsat ett par hundra tusen kronor i Ludvika Mining

- Nu tjänar jag nog inte en krona på den här affären men går det bra och vi får igång gruvorna så kan man ju hoppas på något bra. Om det nu skulle vara så att Hardroc vore konkursmässigt som någon påstår så skulle också Ludvika Mining bli konkursmässigt och då förlorar jag ju allt, säger Bergling.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons