Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strejklarm i Fredriksberg

Annons

Högljutt märktes frånvaron av de strejkande på Fredriksbergsskolan redan under måndag morgon.

När eleverna kom till skolan på strejkens första dag, var dörrarna upplåsta av en politiker från Ludvika. Tre strejkvakter fanns på plats på skolgården. I vanliga fall arbetar de som lokalvårdare och vaktmästare.

Strax efter skoldagens början genljöd ett högljutt larm i de olika skolbyggnaderna. Elever och personal samlades på skolgården då många trodde att brandlarmet utlösts. Det visade sig dock att tjuvlarmet ej stängts av i en av lokalerna. Personal på skolan ringde och meddelade vaktbolaget om misstaget och larmet kunde stängas av.

- Ja, det är synd att inte politikerna också ställer upp och stödjer oss. Dom skulle inte komma hit och öppna. Men det är bra att man redan nu märker av att vi strejkar här på skolan, säger de tre strejkvakterna.

Resten av dagen förflöt utan andra incidenter. Strejkvakterna som syntes tydligt med sina band, väckte stort intresse bland de mindre barnen. Många fråga om varför de strejkade och svaren de fick verkade de bli nöjda med. Under resten av dagen lektes det "kommunalare" och "strejk" bland skolbarnen på Fredriksbergsskolan.

MIRIAM LEE HERMANSSON

Mer läsning

Annons