Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strejken förlänger sommarlovet

Annons

- Vi har bokat alla tänkbara lokaler, berättar skolchefen Claes Berglind och kommunens byggnadsingenjör Christer Nääs.

Det här betyder att eleverna får börja läsåret på Folkets hus, i församlingshemmet, skidstugan och klubbstugan på Vanåvallen. Det är ungefär 300 högstadieelever som får tillbringa de första två skolveckorna i provisoriska klassrum.

- Måndagen den 8 september ska i alla fall undervisningen igång i de nya lokalerna på Smedbergsskolan, förklarar Claes Berglind.

Det är första etappen av renoveringen och ombyggnaden av Smedbergsskolan som pågår nu.

Den 12 maj gick 18 personer knutna till elektrikerförbundet ut i strejk. Den 28 maj kom elektrik-erna tillbaka till arbetet men stridsåtgärderna för övertid ligger fortfarande kvar så det är inte tal om att arbeta igen förlorad tid.

Enligt planerna skulle byggnadsarbetena vara klara den 18 juni. Veckan efter midsommar ska barackerna vid VUC tömmas för att sedan rivas och flyttas härifrån.

Kostnaderna för att hyra Folkets hus och de andra lokalerna blir, högt räknat, cirka 50 000 kronor.

Detta kan jämföras med de cirka 200 000 kronor som det kostat att stoppa rivningen av barackerna för att hyra dem en bit in på höstterminen.

Högstadieeleverna får alltså sommarlov i ytterligare skol- dagar, men de dagarna kvittas mot två lovdagar på hösten och två studiedagar under läsåret som eleverna inte får vara lediga på.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons