Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strejkande skolklass delas - eleverna åter efter en veckas skolstrejk

Annons

Femteklassarna i Orsa var tillbaka i Bergetskolan på måndags morgonen. Detta sedan skolledningen tagit fasta på föräldrarnas kritik om att klassen varit för stor. Skolledningen har lättat på plånboken och gett de resurser som möjliggör att klassen kan delas upp i två grupper.

Föräldrarna till femteklassarna vid Bergetskolan i Orsa har hållit sina barn hemma under den senaste skolveckan. Detta i protest mot att de inte anser att skolledningen har agerat tillräckligt snabbt för att lösa de problem som har funnits i klassen under höstterminen.

Klassen delas nu i två mindre basgrupper med egna lärare där undervisningen fokuseras på kärnämnena. De som behöver får också möjlighet att jobba igen det de har förlorat under höstterminen.

På söndagskvällen träffades föräldrar, skolchefen Lasse Liljedahl och rektor Birgitta Toms för att diskutera skolans förslag till lösning.

- Vi tycker att förslaget blev ganska bra, säger föräldrarnas kontaktperson Eva Tennstedt.

- Skolan har gjort ett bra arbete med gruppindelningen. Nu vill vi också ha en styrgrupp med rektor, lärare och två föräldrar från varje grupp, som träffas en gång i veckan för att följa upp hur skolarbeten fungerar.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons