Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strejk och vattenskada stoppar utställning

Annons

I morgon, onsdag, var det tänkt att konstnären Magnus Lönn skulle ha haft vernissage på sin utställning i Konst-

hallen.

Det har den pågående kommunalarbetarstrejken och en vattenskada satt stopp för.

Eftersom man befarade att strejken skulle träda i kraft på måndagen, då arbetet med hängningen av utställningen, var beräknad att inledas, sattes arbetet med utställningen igång redan på söndagen.

Dessvärre inträffade det då att man råkade borra i ett vattenledningsrör i konsthallen varvid stora mängder vatten rann ut i konsthallen, i Folkets hus foajé och vidare ner i bottenvåningen.

Saneringsarbetena igångsattes omedelbart, men någon utställningar lär det inte bli för Magnus Lönn den här gången även om strejken avblåses.

- Byggfläktarna som ska torka upp parketten och andra vattenkänsliga ytor behöver en månad på sig för att torka ut golven ordentligt, säger Leif Svensson på Folkets hus.

Den aktuella utställningen är planerad att pågå till 8 augusti.

Leif Svensson menar att Folkets hus, trots allt, inte blir så starkt berört av den pågående strejken med tanke på årstiden.

- Det hade varit betydligt mera komplicerat om strejken inträffat under högsäsong med filmstudio, dans, konsertverksamhet i Aveny och andra publika evenemang.

- Nu är det bara en del tillfälliga hyresgäster, som förlagt enstaka kursdagar och sådant hit, som blir berörda av att vaktmästarna inte får låsa upp våra dörrar, säger Svensson.

- Star Bio kör som vanligt eftersom deras verksamhet går helt vid sidan av vår övriga verksamhet och de har egen personal över hela linjen.

Lars Wilbe är en ung man som har en orolig tid just nu.

Han och hans ungdomliga musikalensemble har planerat att börja slutarbetet inför premiären på "Cinderella" omedelbart efter pingsthelgen om en och en halv vecka.

- Som läget nu är har de inte tillträde till Aveny. De blir helt enkelt inte insläppta, säger Leif Svensson som har bråda dagar vid telefonen.

Frågetecknen är många för såväl arrangörer som allmänhet.

BERTIL DANIELSSON

Mer läsning

Annons