Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Street race - en publiksport

Annons

Publiksiffran är mycket glädjande. i fjol hölls en provtävling som lockade 430 åskådare. Den siffran blev alltså mer än dubblad.

- Vi har satsat mycket på marknadsföring, säger SHRA:s Lars Olsson.

En fin faktor var också den att fjolårets arrangörsinsats rönte mycket ros av förarna. Järnafältet låg alltså bra till att husera cupfinalen. De tidigare fyra deltävlingarna har hållits i Avesta och Orsa. Ett 40-tal förare kom den vägen i fråga för Järnafinalen.

Deltagarlistan omfattade namn från stora delar av Svealand plus en och annan norrman.

Arrangemanget krävde en hel del för att ros i hamn.

- Vi hade aldrig klarat det här utan den fina hjälpen vi fått av våra sponsorer. Dessutom har räddningstjänsten varit helt suverän, rosar SHRA:s Helena Eriksson.

Klubbfolket har för övrigt lagt ner ett herkulesjobb själva också. Ett myller av ideella funktionärer har sett till att alla kuggar löpt friktionsfritt och planeringarbetet har pågått ett halvår i förväg. Desto roligare då att allt slit krönts med så fina tävlingar.

Sex klasser såg sina cupsegrare. Resultat: MC: Ove Lissmor. Euro, modifierad: Peter Eriksson. Europé: Anders Rosenkrantz. Modifierad: Leif Bergström. Race: Kent Gustavsson. Bracket: Spuru Nisse.

LEIF-UNO BÄCKVALL

Mer läsning

Annons