Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Streaplers till Stjärnsund

Annons

I kväll blir det extra stjärnglans på Onsdaxdansen i Folkparken vid sjön Grycken. Då står en Guldklave på scenen när västkustbandet Streaplers bjuder upp till dans.

För drygt två veckor sedan fick bandet den eftertraktade klaven och titeln Årets dansband 2005 vid den stora artistgalan som inledde Svenska dansbandsveckan i Malung.

Parkchefen Tommy Ander som varit förutseende och bokat bandet i god tid får nog räkna med publikrekord i Stjärnsund i kväll.

Gustafs får ny präst

u Gustafs församling har hämtat sin nya präst från Norrland. Marian Ingridsdotter kommer börja verka inom församligen den första augusti.

- Vi har sökt en komminister som kan fungera både som verksamhetsledare och arbetsledare, säger Barbro Iwarson, ordförande i kyrkonämnden i Gustafs.

Ingridsdotter har tidigare varit gymnasielärare i tolv år och prästvigdes 1985. Hon har även vikarierat som kyrkoherde.

- Nu har vi fått en kompetent efterträdare till Birgitta Lagerqvist med pedagogisk inriktning och stor livserfarenhet, säger Barbro.

Företrädaren Gunnar Rask avlöses nu av Marian Ingridsdotter i predikstolen i Gustafs.

Marian kommer tills vidare arbeta tillsammans med Säters kyrkoherde Anders Persson Litborn.

- I den föränderliga värld svenska kyrkan står inför med korta tidsperspektiv väljer vi nu ett samarbete med Litborn tills vidare.

Ingridsdotter bor sedan en tid tillbaka tillsammans med maken Bertil i prästgården i Gustafs.

Mer läsning

Annons