Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strålande sol när Valhalla ringde ut för sista gången

Annons

På baksidan, nere på grusplanen stod en rullande scen och i slänten parkerade föräldrar, syskon och övriga släktingar för att glädjas över att sommaren är här och skolan slutar. Men mitt i glädjen fanns ett allvar.

- Det är blandade känslor hos alla, konstaterade rektor Renee Westman.

Denna mycket speciella dag var också den första när alla skolans klasser firade tillsammans.

- Förut har vi alltid delat upp klasserna och haft avslutningen i Lillkyrkan var för sig. Detta för att alla inte fick plats där inne samtidigt.

Orsaken till att avslutningarna inte hållits på skolan har varit rädslan för att vädret inte skulle vara tillräckligt bra för en utomhusavslutning.

Något som ingen behövde oroa sig för denna dag när solen sken från en molnfri himmel. Inte som en vårdag utan som en högsommardag.

- Vilken kväll, vilket väder, sade Renee Westman med stor glädje.

Glädje och fest var också tanken när eleverna på Valhalla den absolut sista gången sjöng "Den blomstertid nu kommer".

- Det är så vi ska minnas den här kvällen, dess glädje och energi. Det är känslan vi vill bevara.

Redan i april började skolavslutningen att planeras och även hos eleverna fanns en vilja att minnas och bevara Valhallas sista dag.

- Tänk om väggarna kunde prata, sade Sebastian Carlsson, elevrådets ordförande i sitt inledande tal till elever och föräldrar.

På detta tema spelades en teater upp som handlade just om en gammal skoldag.

För att seden så bjuder och för att hedra sin skola bjöd varje klass upp till sång och musik. Flera elever bjöd på solosång som Ira Burlin med "Ett lärkbo" och Siri Bohman med "Kaprifol".

Annars förflöt avslutningen som den brukar göra. Trasslande mikrofoner, pirrande magar och glada fniss samt stolta föräldrar och rastlösa småsyskon.

Tredjeklasseleverna bjöd på sången "Ingen klocka ringer mer" och när alla sånger var slut fikade alla tillsammans.

För skolans personal var dock inte den sista skoldagen på Valhalla över. De fortsatte till Gammelgården för att fira sin egen sommaravslutning.

INGELA HALLGREN

Mer läsning

Annons