Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Straffskatt på tampongen!

Annons

Det är inte första gången Gud-run driver frågan om gratis mensskydd. Enligt henne själv måste varje kvinna betala mellan 54 000 och 81 000 kronor för mensskydd under sin livstid. Hon hävdar även att det är en kostnad som varje man kan slippa men som varje kvinna måste betala.

Om jag snabbt räknar på vad mina cirka 30 år som fertil kvinna kommer att kosta mig så kommer jag inte längre än till 600 kronor. Jag har nämligen köpt en menskopp, en flergångs tampong.

Denna menskopp är inte i längden bara billigare än andra mensskydd utan även mer hygienisk. Det finns alltså alternativ till dessa dyra engångstamponger och engångsbindor. Varför pratas det inte om dem i stället för huruvida engångsbindor och engångstamponger ska vara gratis eller inte?

Enligt min menig borde engångsmensskydd i stället straffskattas då de ger upphov till en enorm mängd avfall. Parallellt med detta borde alla sexualkunskapsböcker skrivas om för att introducera inte bara engångsmensskydd utan även flergångsmensskydd för våra skolungdomar.

SOFIA-MAGDALENA

Mer läsning

Annons