Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stötta bandyn

Annons

Det finns många åsikter om elitidrott och breddidrott. Jag är övertygad om att elitidrotten behövs, som inspiration, marknadsföring och nöje. Falun är en bandystad. Vi har två duktiga elitlag, Falu BS Bandy och IBF Falun. Jag anser att Falun som stad bör prioritera dessa klubbar.

En uttalad policy om satsning på bandy skulle vara jämställd med ett herrlag i bandy och ett damlag i innebandy. Båda klubbarna får säkert stöd av staden, men inte med både hjärta och plånbok. Jag tror faktiskt att hjärtat är lika viktigt som den ekonomiska biten.

Varför ska vissa klubbar prioriteras? Det är en berättigad fråga, men i det moderna samhället måste man profilera sig och ha en spets. Det kostar för mycket med elitlag i fotboll eller ishockey så det är inget alternativ för Falun.

Det är också så att näringslivsstrukturen i Falun är inte till fördel för dyr elitidrott. Det finns inga stora företag i Falun som kan gå in som en kraftfull huvudsponsor för ett Falulag. Min viktigaste uppmaning till dig som boende i kommunen är: gå och titta på bandy och innebandy.

MATTIAS OHLSON

Mer läsning

Annons