Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stortävling på gång

Annons

Bidraget kan fördelas på en kontant del och en del för utförda arbetsinsatser, skrivs i brevet till kommunen.

För att kunna vara med och även i fortsättningen få arrangera internationella tävlingar söker alliansen även 25 000 kronor i resebidrag för att kunna skicka en delegat till Internationella triathlonförbundets kongress i Vancouver i Kanada 2 - 5 december.

I samband med denna hålls en konferens för multisport.

"Det är viktigt för oss att träffa andra på denna nivå för att få fortsatt förtroende som arrangör och för att utveckla våra egna tävlingar så de håller hög internationell kvalitet", framförs från alliansen.

Preliminärt datum för EM 2005 i Säter är den 2 - 3 juli. Lördagen den 2 juli genomförs Sätersprinten, Utmaningen, samt ungdomstävlingar. Söndagen den 3 juli körs EM på lång distans. Tävlingscentrum blir som vid sommarens VM Skönviksområdet.

Alliansen har ambitionen att med jämna mellanrum framöver arrangera tävlingar med internationell status. Åren däremellan ska tävlingarna vara på högsta nationell nivå, SM eller liknande. Dessutom utreds förutsättningar för flera arrangemang på andra tider av året, till exempel vintertriathlon, skrivs i brevet till kommunen.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons