Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort vägjobb startar i maj

Annons

Det blir företaget NCC som ansvarar för sommarens stora vägjobb i Västerbergslagen - nyasfalteringen av riksväg 66 mellan Ludvika och Rastahyttan.

I dagarna blev det klart att Vägverket väljer NCC som huvudentreprenör. NCC kommer i sin tur att ta hjälp av vissa firmor. Bland annat får åkerier arbete med transporterna av asfaltsmassor.

- Asfalten kommer att köras från Gustafs, uppger Göran Eriksson som är beläggningsingenjör vid Vägverket i Falun. Han förmodar att vägjobbet kommer att sysselsätta uppåt 50 man under de mest intensiva perioderna.

Den sträcka som ska beläggas med ny asfalt mäter 17 kilometer.

Vid Rastahyttan är vägen som smalast, åtta meter, medan den på andra ställen är upp till 12,5 meter bred.

Göran Eriksson räknar med att beläggningsjobben pågår hela sommaren, ända fram till början av september.

- De startar nog i början av maj med att isolera tjällyft. Det innebär att man lägger ned isoleringsskivor, upplyser Eriksson.

Han hymlar inte med att arbetena förmodligen medför en hel del trafikproblem i sommar. Ena vägsidan kommer att vara avstängd under tiden som vägarbetarna lägger ut den nya asfalten och rullar fram med sina vältar och andra maskiner.

Vägverkets kostnad för rusten av riksvägen blir 24 miljoner kronor. Göran Erikssons förhoppning är att beläggningen håller i cirka 15 år innan arbetena måste göras om igen.

NCC har också fått uppdraget att lägga ny beläggning på väg 624 mellan Tolvsbo och Källan, en sträcka på sex kilometer. Kostnaden blir ungefär 2,5 miljoner.

Samma företag nyasfalterar också väg 620 mellan Björsjö och Malingsbo. Sträckan mäter 12,5 kilometer och kostnaden uppgår till åtta miljoner.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons