Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort tryck på sporthall i Mockfjärd

Annons

Torsdagskvällens medborgarträff i Församlingsgården i Mockfjärd samlade drygt 80 deltagare, vilket är fler än under någon av de andra träffarna.

- Vi har fått många bra frågor och uppslag under mötena. Det är bra att möta invånarna på det här sättet och få ta del av deras synpunkter, tycker kommunchefen.

Under Mockfjärdsträffen kom naturligtvis högstadiefrågan och sporthallslokaliseringen upp, men även några helt "nya" frågor.

- Några deltagare framförde önskemål om att fler offentliga inrättningar elsaneras och några pensionärer väckte ett intressant förslag om att kommunen satsar på platser där pensionärer kan träffas för att äta och därmed bryta ofrivillig isolering, berättar Stoltz.

Under diskussionen påtalades att äldre pensionärer kan behöva hjälp med exempelvis gardinbyten och gräsklippning - och att det skulle kunna ombesörjas av arbetslag bestående av nyblivna och pigga pensionärer.

- En sådan verksamhet skulle kunna organiseras av pensionärs- eller intresse- föreningarna, menar Stoltz.

Andra frågor som diskuterades var äldreboende, där invånare under en längre tid krävt att kommunen satsar på ett lokalt boende i Mockfjärd, och kostdistribution.

Flera av de frågor som kommunen informerade om kommer att avgöras redan under de närmaste månaderna.

När det gäller skolfrågan är det planerat att den ska ut på remiss för att därefter behandlas i kommunstyrelsens au den 21 december, kommunstyrelsen den 10 januari och i kommunfullmäktige den 31 januari.

Loppisutförsäljning inbringade 10 000

Mer läsning

Annons