Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort tack till rakryggade präster

Annons

Svar till Magnus Samuelsson:

Jag tror knappast att du är intresserad av svaren på dina frågor. Vad är ett skäligt pris på min dotter? Ska jag stena min granne? Etcetera.

Snarare tycks du med dina frågor vilja uttrycka ett förakt för de präster som inte ställer upp på en välsignelseakt för homosexuella.

Skulle du nu vara intresserad av Guds ord och hans vilja, rekommenderar jag dej att börja med att studera de tio budorden. Budorden ges till Mose och det judiska folket och Jesus hänvisar till dessa vid flera tillfällen. Matteus 5:21, 19:18-19, 22:36-40.

Som det främsta budet i lagen sätter Jesus det dubbla kärleksbudet. Budet om kärleken till Gud och kärleken till din nästa.

Jesus, Gud son, var fullkomlig och levde upp till dessa bud. Varje människa oavsett ras, kön, läggning eller åsikt bemötte han med kärlek och respekt.

Det betyder inte att han accepterade synden men därmed vet man att han älskar alla syndare.

Genom ett sådant handlande får Jesus ta strid på två fronter. Dels emot det som är obibliskt, felaktigt och orent. Här hamnar homosexualiteten. Se 1 Korintierbrevet 6:9-10; Efesierbrevet 5:5; 1 Timoteus 1:9-11; Romarbrevet 1:26-32.

Den andra fronten gäller striden mot hat, fördomar och förljugenhet, som också kan drabba homosexuella. Jesus går rakt på sak. Han umgås med syndare för att frälsa och förvandla deras liv.

Jag tror att de flesta präster, som skrivit på uppropet mot välsignelseakten för homosexuella, strider på samma sätt som Jesus. Stort tack till dessa rakryggade präster.

EJ MEDLEM I SVENSKA KYRKAN

Mer läsning

Annons