Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort sug efter trivsel

Annons

Socialnämnden avsatte i år 15 miljoner kronor som ska användas till att personalutveckling och stimulans inom äldreomsorgen. Syftet är att personalen ska känna större trivsel, hålla sig friskare och blir kvar inom yrket.

Personalen på de olika enheterna skulle själv få komma med förslag på olika insatser och ansöka om pengar.

Och det ramlade snabbt in ansökningar på olika saker som exempelvis utbildning. Hittills har ansökningar för 2,5 miljoner kronor blivit beviljade.

Men nu tycks det ha blivit rena huggsexan om pengarna och det finns nya ansökningar på totalt 16,5 miljoner kronor. Och det handlar om allt möjligt som inköp av datorer och annat som inte direkt har med utveckling av vårdarbetet att göra.

Ett antal ansökningar var i går uppe till behandling i socialnämnden. Men den slog till bromsen och beviljade inte en enda.

- Vi måste se över det här. Alla måste exempelvis inte åka på samma kurser utan de kan lära ut till varandra, säger socialnämndens ordförande Renée Andersson.

En viktig del i utvecklingsarbetet är att förstärka ledarskapet och organisationen som har sina brister på en del håll.

- Och nu måste vi se till att de här stora åtgärderna genomförs först innan vi delar ut mer pengar till annat, säger Renée Andersson.

KATARINA RUDBECK

Mer läsning

Annons