Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort sug efter affärsnätverk

Annons

- Detta är en rätt sak för företag som vill utveckla sina affärskontakter. BNI kan bli riktigt stort i Dalarna, tror Christina Haggren.

BNI, som står för Business Network International, är en nätverksgrupp som startade i USA 1986. Tanken är att varje medlem sitter i en säljgrupp på upp till 40 personer som har en säljträff varje vecka. För att undvika konkurrens får det bara finnas en representant från varje bransch i gruppen.

På dessa träffar är tanken att varje medlem får 60 sekunder på sig att stå upp och prata för sin vara och sitt företag. De övriga kan sedan förmedla tips på köpare.

- Fördelen med detta är att alla går till träffarna för att genom kontaktnät göra affärer. Här finns ofta en längtan att hitta intresserade köpare till det som man har att sälja. Det är något som kan bli bra i längden, säger Christina Haggren.

BNI kom till Sverige och Göteborg för två år sedan. Där finns i dag elva grupper. I Stockholm startade första gruppen för ett år sedan. Och på torsdagen var Falun platsen för den första träffen i Dalarna

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons