Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort plus för Diös - satsar i Borlänge?

Annons

Diös Fastigheters första verksamhetsår avslutas med ett resultat efter skatt på 219 miljoner kronor.

-Det är jättebra, säger vd Christer Sundin.

Som dock betonar att det i resultatet ingår värdeökning på fastigheter med 96 miljoner och uppskjuten skatt med 82 miljoner. Rapportperioden avser helåret 2005 för koncernen.

Fastighetsverksamhet har bedrivits under sju månader från och med juni 2005.

Uthyrningsgraden uppgick till 93 procent.

-Det är fullt acceptabelt, menar Christer Sundin som helst ser att den ökar några procentenheter.

I Borlänge är det något mer tomma lokaler än på övriga verksamhetsorter.

-Men det är inte vakansgraden som är problemet i Borlänge. Utan det är att centrumhandeln flyttat till Kupolen. Därför har vi svårt att få ut hyror, lönsamhet. Att få ut marknadsmässiga hyror är jättesvårt. De centrala fastigheterna är inte lönsamma i ett sådant perspektiv.

Diös är en av aktörerna i den centrumsatsning som kommunen och fastighetsägarna ska genomföra. Bland annat ingår ett öppnande av Stationsgatan för biltrafik. Christer Sundin ska i nästa månad träffa kommunalrådet Peter Hultqvist för att diskutera centrumpaketet.

-Utgångspunkten är att det inte räcker med att en aktör agerar. Vi måste ha en gemensam syn på vilken handel det kan vara i Borlänge centrum.

-Vi har en del uppslag som vi tittar på.

När det gäller Diös planeras att notera bolaget på börsens O-lista före sommaren. Och att i anslutning till detta genomföra en nyemission om cirka 250 miljoner som ska användas för ytterligare fastighetsförvärv.

- Det positiva resultatet ger oss en bra grund för fortsatt expansion på våra prioriterade marknader, säger Christer Sundin.

JERRY BRODIN

Mer läsning

Annons