Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort party när Varglyebarnen släppte cd-skiva

Annons

Sällan har väl så många artister funnits samlade vid ett och samma tillfälle som när förskolan Varglyan i Nås bjöd in till skiv-släpparfest. Drygt 30 små stjärnor från Varglyans småbarns- och syskonavdelning minglade runt inför det församlade press-uppbådets fotoblixtar.

Releasen av nya plattor är alltid en stor händelse och skivsläppet av cd:n, "Varglyans favoriter" var inget undantag. Artisterna poserade glatt innan det blev dags för premiärlyssning av det nya albumet.

Det var under försommaren som förskolans lekrum för en dag förvandlades till skivstudio. Barnen hade själva fått välja ut sina "Greatest kids-hits" och inte helt oväntat valde de att göra covers på både "Bä bä vita lamm","Imse vimse" och "Var bor du lilla råtta".

Hela tolv låtar ryms på albumet som i en första upplaga pressats i hela 30 ex. Skivans tänkta köpare finns nog i första hand att finna bland stolta föräldrar, mor- och farföräldrar. Tio av de tolv låtarna är inspelade i barbershop versioner, det vill säga utan musik men med desto fler blandade stämmor. Låtlistan rymmer både "Pelle Plutt" och "Blinka lilla stjärna" och naturligvis finns även en rap. Ramsan "Ole Dole Doff", framförd av trion Klara, Filip och Emil kommer med all säkerhet att ta upp kampen med mera etablerade rappare. De övriga två låtarna har fått ett ordentligt rock-komp. "Solen lyser" är en för skribenten okänd liten pärla och superhiten, "Bä bä", svänger så det svartnar. En given rykare under kommande discon vid förskolan.

Tillsammans med de nypressade skivorna fanns ett presentkort på 50 kronor till release-glass och den lokala kooperativa matvaruhandlaren hade sett till att det inte rådde någon brist på små-godis under partyt.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons