Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort pådrag efter vansinneskörning

Annons

Det var vid 13.30-tiden som en privatperson bevittnade det dramatiska händelseförloppet och slog larm till länsalarmeringscentralen.

Olycksbilen kom från Ludvikahållet och kördes i riktning mot Gonäs. Efter passagen över rondellen tappade föraren fullständigt kontrollen över fordonet som kanade i sidled innan den gick av vägen. Kraften var därvid så våldsam att flera däck krängdes loss från fälgarna.

En allvarlig olycka befarades och efter det första larmet drogs även ett förstärkningslarm. Två ambulanser dirigerades till platsen i händelse av att det kunde finnas flera skadade som måste tas omhand.

I pådraget ingick också en insatsstyrka från räddningstjänsten jämte en patrull från polisen.

Men på olycksplatsen fanns inget att göra. Räddningsmanskapet kunde bara konstateras att där inte fanns någon eller några personer som behövde undsättas. Ett eftersök i den närmaste omgivningen gav heller inget resultat. Misstanken är därmed att föraren och eventuella medpassagerare hade valt att skyndsamt avvika från platsen.

Enligt polisen är olycksbilen registrerad på en medelålders man hemmahörande någonstans i Ludvikatrakten.

Det är emellertid svårt eller rent av omöjligt att kunna avgöra om det var han eller någon annan som körde vid det aktuella tillfället.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons