Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för sommartennis

Annons

Det skulle vara betydligt fler unga, aktiva tennisspelare i Rättvik om det fanns träningsmöjligheter under vintern, anser tränaren Pekka Slott.

Tennisskolan på sommaren är ett sätt att hålla igång tennisintresset och utnyttja de fina utomhusbanorna.

Under fyra veckor ska ungefär 40 elever ha gått Rättviks Tennisklubbs tennisskola sommaren 2005.

För många är det första gången de tränar tennis. Emma Lindblad, Lina Funk, Henrik Eriksson och Filip Jonsson är till exempel nybörjare och de hade sin första tennisträning på måndagen.

- Det är jättekul, vi har bland annat tränat greppet, hur man håller racket, backhand, forehand och lärt oss vad linjerna på planen betyder. I morgon ska vi träna serve, säger de och Pekka, Per-Erik Slott, utbildad tennisstränare inom svenska Tennisförbundet är nöjd över dagens träningspass.

- Det har gått mycket bra för dem idag, säger han.

Emma, Lina och Henrik kommer från Rättvik. Filip som är från Åkersberga utanför Stockholm skulle vara med sin kompis Henrik en sommarlovsvecka i Rättvik. Han hade inte alls tänkt gå någon tennisskola.

- Jag håller på med fotboll, men vi skulle vara tillsammans den här veckan och eftersom Henrik skulle gå hängde jag med.

Och trots att Filip inte planerat att träna tennis, tyckte han efter fösta lektionen i tennisskolan, att det var jättekul.

Nästa lektion ska handla om att serva.

- Att arrangera tennisskola på sommaren är ju ett bra sätt att använda våra fina utomhustennisbanor. Problemet är vintern. Vi har ett stort intresse för tennis i Rättvik men det finns ingen hall att träna i på vintern. För närvarande tränar de aktiva i sporthallen i Leksand.

- Betydligt fler skulle vara aktiva om det fanns en hall att träna i har i Rättvik, säger Pekka Slott.

Varje sommar inbjuds alla från sju till 100 år att vara med i tennisskolan och då är det full fart på utomhusbanorna.

KATARINA CHAM

Mer läsning

Annons