Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för Öddö Nostalgiresa i veckan från Ludvika

Annons

Sekreteraren i Grängesbergs skollovskoloniförening, Björn Persson, är tillfreds med intresset inför veckans resa till kommunens koloni Öddö utanför Strömstad.
– Med tanke på att vi haft Öddö i över 100 år så är det oerhört många som har bilder och nostalgiska minnen från sin barndomstid på ön.

– Många vill återvända och återuppleva sina sommarminnen som barn, tror Björn Persson.
Han berättar att många som har ringt och anmält sitt intresse kunde prata om Öddö i över en halvtimma.
– För oss i föreningen är det viktigt att vi håller Öddö vid liv. De tankar som har funnits om en eventuell försäljning kommer vi att arbeta emot med alla krafter.
– Vi har haft Öddö som en rekreation för barn i över 100 år och jag hoppas innerligt att vi får ha den kvar i minst lika många år till, understryker Björn Persson.

Förr i tiden var det i första hand barn till gruvarbetarna i Grängesberg som fick chans till rekreation på Öddö. I dag får alla barn i kommunen chansen att åka på kollo.
Dessutom lottas ett antal veckor ut till familjer som arbetar i kommunens regi. Detta under den tid som kolloverksamheten inte pågår.
Resan för allmänheten till Öddö inleds på fredag med tåg till Strömstad och på söndag kväll är sällskapet ånyo på hemmaplan.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons