Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för ny bowlinghall

Annons

- Allt fortskrider planenligt och nu har vi även annonserat de tjänster som ska tillsättas. Med heltidsanställa, deltider och timanställda rör det sig sammanlagt om 16 helårstjänster, berättar initiativtagaren Totte Rosén.

Intresset är stort för den byggnad och verksamhet som är på gång intill tennisbanan vid campingen.

- Både ortsbor, turister, företag och föreningar runt om i landet hör av sig dagligen med förfrågan om det redan nu går att boka tider. Men vi har hitills svarat att de är välkomna tillbaka i slutet av september. Då har vi hunnit så långt att datasystemet är installerat och att vi med säkerhet vet att invigningen kan hållas den dag som är sagt.

Det som lockar bowlingentusiasterna är att Orsa kommer att ståta med landets modernaste bowlinganläggning med tolv banor, golfsimulator, restaurang med 100 platser och två konferensanläggningar.

- Attraktivt är också närheten till en av Dalarnas största campingplatser. Inom 300 meters avstånd finns det 320 bäddar, förklarar Totte.

De senaste dagarna har situationen förändrats för entreprenören Totte Rosén som, tillsammans med Roger Davidsson, är initiativtagare till byggandet av bowlinghallen.

- Själv ska jag mer och mer försvinna ut ur bilden. Nu har vi lyckats anställa Niclas Ericsson som hallchef och det blir hans uppgift att anställa de personer vi behöver samt knyta kontakter och marknadsföra verksamheterna.

- En av de första uppgifterna blir att rekrytera folk till reception och bokning, vilket kombineras med att vara konferensvärd/värdinna. Vi behöver också restaurangbiträden och ansvariga för drift samt underhåll av banor och byggnaden. På en sådan här arbetsplats är det också så att de anställda måste kunna i princip allt och vara beredda att hoppa in för varandra vid behov, säger Niclas Ericsson.

BÖRJE LINDH

Mer läsning

Annons