Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för lägenheter

Annons

Bärkehus AB har annonserat i lokalpressen att det finns nya bostäder i Smedjebacken att tillgå. Det är enplanshuset på Uvbergsgatan med namnet Fridhem, som tidigare varit gruppboende, som nu blir sex lägenheter. Det är så kallat "50-plusboende" och den minsta lägenheten på 1,5 rum och kök är på 58 kvadratmeter och den största lägenheten på 3 rum och kök är 85 kvadratmeter.

På tisdagen gick tiden ut för intresseanmälningarna och tillsättandet av hyresgäster kommer att ske genom lottning.

-Det är säkert ett 25-30-tal som har visat intresse. Men det är inte alla som har varit beredda att skriva ett kontrakt direkt efter lottningen av olika skäl. Ett 15-tal intressenter är kvar. Vi kommer att ha lottdragning nästa onsdag, säger Bergkvist.

Skälet till att man ska vara beredd att skriva kontrakt är att hyresgästen direkt ska få välja mattor och tapeter i sin lägenhet. Det är första gången som Bärkehus sköter fördelningen genom lottning.

- Tyvärr har vi ett stort utbud av lägenheter och vi har rivit de senaste 12-13 åren. De flesta bostäderna är byggda på 70-talet och de är inte efterfrågade. Men nu är intresset stort och det är förstås väldigt trevligt. Det här har gjort att vi även diskuterar att bygga nytt, säger Rolf Bergkvist.

Tidningen har tidigare berättat om att det råder stort brist på villor i Smedjebacken.

- Vi har en förhoppning om att röra om i grytan med detta, att få loss villor som barnfamiljer kan flytta till och att äldre väljer just marknära lägenheter där de kan bo kvar länge. Att bo på tredje våningen kan ställa till problem när man blir gammal, säger Bergkvist.

Han visar runt på Fridhem där ombyggnationen pågår, vilket är budgeterat till 3,1 miljoner. Varje lägenhet får nytt kök och tvättpelare, tidigare har där bara funnits ett kök i byggnaden. Det finns många burspråk och varje lägenhet får ett burspråk, vissa får två.

- Utvändigt blir det ingenting, förutom ny färg. Men jag tycker att det blir jättetrevligt. Det blir rymd i rummen med burspråk. Jag skulle själv kunna tänka mig att bo här!

Nästa onsdag sker alltså lottningen av lägenheterna och detta kommer att ske under polismaktens överinseende.

SARAH HJÄLM

Mer läsning

Annons