Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för golf i Linghed

Annons

I går kväll inbjöd intresseföreningen i Linghed till ett möte i Dala-Hus för att presentera planerna på en golfbana i Linghed.

Ett 50-tal kom och innan kvällen var slut hade över 30 intresserade anmält sitt intresse för medlemskap i en golfklubb. Om ett par veckor ska det nog var klart med en interimsstyrelse för den nya klubben som ska hyra klubblokaler i gamla Dala-Hus kontorslokaler. Och på markerna runt om är det tänkt att banorna ska ligga.

Berndt Staffas visade vart det kan finnas plats för dem om man bara kommer överens med grannar och markägare. Nu ska förutsättningarna undersökas.

Och 100 000 kronor finns redan till en förstudie, berättade intresseföreningens ordförande, Kjell Hansson, som ordnat mötet.

Nästa sommar hoppas entusiasten Bo Gustavsson att det ska var så klar att de kan öva slag och annat i en egen golfklubbs regi.

Största problemet verkar vara namnet på den ny klubben. För på mötet pratade man om att Linghed måste finns med liksom Enviken och Svärdsjö.

Intresseföreningen har räddat affären i Linghed. De ger ut en egen tidning och ordnar vårmarknad. Nu har de två projekt på gång. Förutom golfen jobbar de också för bygget av en sporthall i Linghed.

SVEN HALLERDAL

Mer läsning

Annons