Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för framtiden

Annons

Det framkom när intresseföreningen Framtid i Linghed höll årsmöte.

Kvällen inleddes med att Sören Johansson från kommunens IT-avdelning berättade om näringslivskontorets och IT-avdelningens pågående arbete att förenkla för landsbygdsbefolkningen att komma åt samhälls- eller lokala tjänster och varor via internet. Via en portal på nätet och ett specifikt lösenord kommer det att bli möjligt att till exempel beställa varor i den lokala butiken eller via lanthandeln få hem apoteksvaror, biblioteksböcker med mera. Allt bygger på att ideérna om servicepunkter knutna till lanthandeln blir verklighet.

Ett 50-tal bybor deltog därefter i diskussioner om bland annat en framtida förvaltningsmodell av samlingslokaler, lokal service, skola, vårdservice etc. Kommunen har uttalat intresse av av lokala lösningar av samhällsservice med till exempel entreprenörer.

Årsmötet hade också att ta ställning till ett erbjudande att ta över IOGT-fastigheten i byn. Den allmänna meningen var att lokalen skall behållas och utvecklas till en bystuga varför fem personer utsågs att förhandla med nuvarande ägare för att i förlängningen bilda en ekonomisk förening.

Intresseföreningens nya styrelse består av Marie Ahlin-Janérs, Magnus Haglund, Bernt Staffas, Björn Hallberg, Stefan Bolén och Kjell Hansson.

Mer läsning

Annons