Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för dagverksamhet

Annons

Den nya verksamheten, som startade för någon vecka sedan, sker vid Solängen på Storbygärdet i Malung, i de lokaler där tidigare dagisverksamhet hållit till.

- Vi har startat det här för att de äldre ska ha någonting att göra. Det är öppet dagtid och redan är det mer än ett tiotal som deltar i verksamheten, säger Inger Einarsson som är ansvarig för dagverksamheten.

- Vi trivs väldigt bra här och har full sysselsättning om dagarna. Bland annat kan vi träffas och spela kort, säger Erik Hermansson och Boris Isaksson som båda tycker att det här är något bra för de äldre i Malung.

- De som är med i verksamheten bor hemma och klarar sig själva, men man är i behov av att träffa andra jämnåriga och ha sysselsättning och vi ser att det finns ett mycket stort behov av den här verksamheten, säger socialnämndens ordförande Ulf Matsson.

- Vi har fått mycket bra tryck på det här sedan vi startade och i dagsläget är det ett drygt tiotal som har anmält att man vill delta i verksamheten, men det är ännu fler som har hört av sig, säger Inger Einarsson.

Ulf Matsson noterar att det här är en helt ny verksamhet som man nu startat och att det finns ett stort behov bland de äldre att träffas står klart om man ser hur många som vill vara med i dagverksamheten på Storbygärdet.

- Målsättningen är att vi ska ge de äldre en meningsfull dag och att man också får känna att man är betydelsefull. Vi kommer att ha en hel del olika aktiviteter för att göra det så bra som möjligt, säger Inger Einarsson.

De äldre lagar exempelvis maten gemensamt med personalen och man sjunger och har andra aktiviteter. Det kommer också att göras utflykter och de som vill kommer att få syssla med olika hantverk, men även att arbeta ute i trädgården senare under våren. Och ibland så umgås man bara.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons