Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort intresse för arenabygget i Leksand

Annons

- Det ser mycket bra ut. Intresset för arenan är större än vad vi hoppats.

Lövgren hänvisar till efterfrågan på loger.

- Tio till femton kunder har beställt loger.

Ejendals Arena kommer att innehålla 34 loger som var och en rymmer tio personer. Företagare i Leksand och länet som bokat loge betalar vardera 175 000 kronor per år i minst tre år som kontraktet löper över.

Måndagens arbete stötte på vissa hinder i samband med grävningen av dagvattenledningar utanför ishallens huvudentré.

- Plötsligt stötte vi på kulverten mellan ishallen och simhallen, berättar grävmaskinist Jan- Erik Gruvris. Det hade vi inte riktigt räknat med.

Nu ordnade det sig smidigt ändå. En tunnel under tre meter höga kulverten och gångtunneln grävdes för att på det viset kunna fortsätta framdragningen av dagvattenledningen.

Kent Lövgren berättar att arbetet i dagsläget också handlar om färdigställande av grunden för den nya arenan. Vidare ombyggnad av ishallens långsidor. Från oktober till januari ska den nya stommen med ytterväggar och tak resas. Under våren 2005 byggs den nya huvudentrén mot före detta Siljansvallen.

- Tidsplanen är mycket stram. Det här är ett otroligt stort projekt, understryker Kent Lövgren, som i sammanhanget också pekar på kommunens infrastrukturella satsningar i 40 miljoners-klassen.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons