Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort inbrott i sportbutik

Annons

Ett större inbrott gjordes natten till fredagen i sport- och fritidsbutiken Mia Sport och Fiske i Malung. Värden för cirka 50 000-100 000 kronor stals. Tjuvarna har riktat in sig på det dyrare varusortimentet.

- De visste vad de skulle ta med sig, konstaterar innehavaren Yvonne Eriksson.

Sportbutiken ligger utanför Malungs centrum, i en gårdfastighet i Mobyn. Tjuvarna har kommit dit via en bakväg och sedan med en kofot brutit sig in genom ett fönster på baksidan av butiken. Där inne har de kommit över nycklar och kunnat fortsätta in i andra butiks- och lagerutrymmen på gården.

Dyrare märkeskläder och vildmarksutrustning som skor, kängor, ryggsäckar, sovsäckar, knivar och fiskeutrustning har blivit tjuvarnas byte.

Dessutom kom de över cirka 1 500 kronor i kontanter.

Från en granngård stals samma natt en VW-buss och polisen misstänker att den har använts i samband med inbrottet. En del intressanta iakttagelser har gjorts under natten då inbrottet begicks. Polisen har också kunnat säkra en del spår på brottsplatsen.

För butiksinnehavaren Yvonne Eriksson blev det här ett synnerligen ovälkommet avbrott i hennes förberedelser inför lördagens bröllops- och 50-årsfest.

- Den här presenten hade jag klarat mig utan, suckar Yvonne.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons