Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stort behov av ny broschyr

Annons

- Oavsett vad som händer i reservatsfrågan måste det till nästa sommar finnas en broschyr om Säterdalen och vandringslederna i ravinerna längs ån, säger Säters turistsamordnare Jan-Ove Johansson.

- Det som folk frågar om när de kommer in på turistbyrån eller ringer hit är främst Säterdalen och Mentalvårdsmuseet, berättar han.

En privatperson i Säter har gjort ett förslag till en broschyr för Säterdalen och vandringslederna. Den innehåller historik om hur Säterdalen bildats, förslag på vandringsturer efter lederna med mera.

Broschyren måste vara klar i god tid innan nästa sommar så den kan sättas i händerna på folk som kommer till Säter.

- Finns det Säterbor som har förslag på vad som måste med i broschyren så hör gärna av er till oss, säger Jan-Ove Johansson.

Säters kommun tog 1988 i samarbete med länsstyrelsen fram en broschyr som beskriver ravinsystemet och de då nyanlagda vandringslederna mellan Säterdalen och Ljusterbro. Den nya broschyren är tänkt att vara lite enklare att ta till sig för besökare.

Hur har sommaren sett ut, har det varit mycket folk i Säter?

- Vid bra väder har det varit mycket folk, men att vädret påverkat besöken i Säter har vi märkt. Det gäller då inte de stora evenemangen triathlon, nostalgidagarna och Säterstampen då det var mycket besökare, svarar Johansson.

Sångspel i kvällningen

u När mörkret börjar falla på fredag kväll blir det hög stämning vid Östra Silvberg. Då framför Saxdalens manskör sångspelet Helgdagskväll i timmerkoja, ute i det fria i sken av eldar.

De som besöker platsen får njuta av Dan Anderssons melankoli och humor.

Ta med sittunderlägg, varma kläder och en välfylld fikakorg, uppmanar arrangörerna besökare. Programmet ingår i Silverringens sommarprogram. Förhoppningen är att det blir fint väder. Vid regn genomförs programmet i Silvbergs kyrka.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons