Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Större bibliotek i Folkets hus?

Annons

- Det var inget konkret men vad vi pratade om var ett bibliotek i markplan. Senare blev det diskussioner om att öppna Folkets hus mot centrum och det tycker jag fortfarande att man ska satsa på även om vissa vill kalla det för glashus.

Det säger Folke Thelin (s) som fram till 1998 var ordförande för kultur- och fritidsnämnden.

I dag styrs nämnden av Ingvar Henriksson, även han socialdemokrat. Han förmodar att det i rådande ekonomiska läge knappast är någon idé att hoppas på utbyggnad av Folkets hus.

- Vad man kan tänka sig är att utveckla biblioteket genom att disponera lokalerna i Folkets hus på ett annat sätt. Biblioteket behöver större lokaler, bland annat saknas "tysta rum" som kan användas av vuxenstuderande.

Ingvar Henriksson menar att bibliotekslokalerna snart måste renoveras och att det kommunens ekonomi till trots inom de närmaste åren är nödvändigt att reservera pengar för biblioteket.

Även om biblioteket utvecklas och får mer lokaler i Folkets hus så kommer det inte att gå ut över biblioteket på Lingongården på Ludvika Gård. Det blir kvar för överskådlig framtid, enligt Henriksson.

- Vi ska skriva ett nytt hyresavtal för biblioteket och helst ser jag att det som tidigare blir ett treårigt avtal.

Även gamle kulturbasen Folke Thelin ser det som angeläget att Lingongårdens bibliotek blir kvar under alla förhållanden.

- Biblioteket är ju det enda som ger kvalité åt bostadsområdet där ute.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons