Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storpublik i parken

Annons

För sista gången gick Jan-Olof Carlsson, Pia Eriksson och Viveka Morélius upp på scenen för att dela ut Brukets dags stipendier. Nästa får en ny kommitté sköta den uppgiften.

Omkring 800 personer var samlade i parken i väntan på ceremonin som följdes upp av Mats Rådberg och Rankarna.

Louise Larsson fick ta emot kulturstipendiet på 2 000 kronor bland annat för hennes enträgna arbete med att guida folk runt Husbyringen.

Uppmuntringspriset på 1 000 kronor gick till Rebecca Bergstedt före detta pingisspelare i LBTK, nu domare på VM-nivå. Rebecca var förhindrad att själv komma och ta emot priset. S-O Vestlund gjorde det i hennes ställe.

- Hon började spela som aktiv när hon gick i tredje klass. Det var jag som tog emot henne. Hon har visat en enorm envishet och är jätteduktig, säger han.

Efter ceremonin ljuder Mats Rådbergs countryröst över parken, han inleder med låten In the early morning rain. Bakom Rådberg står som vanligt Rankarna, en av dem är Olle Olsson, uppväxt i Långshyttan, nu bosatt i Målilla.

- Det är himla trevligt att få komma hit och titta. Till och med Liljekvists kiosk står kvar, säger han med ett stort leende.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons