Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stororder till Morgårn

Annons

- Visserligen har vi sålt bra och vunnit det vi ville ta och lite till fram till semestern. Men vi behöver mer order för att vi också ska ha bra med jobb i mitten av 2004. I vår bransch måste man lära sig leva med att antingen ha massor med jobb eller inga och då känns dagens bemanning bra, säger vd Lars Fors.

Beställningen kommer från Steel Dynamics Inc, med verksamhet i Indiana. Morgårn ska genomföra en omfattande ombyggnad av en anläggning för valsning av stång som ska tas i drift sommaren 2004.

- Morgårdshammar AB kommer att leverera en ny valslinje för valsning av stång i flera dimensioner. Dessutom kommer en omfattande om- och tillbyggnad att ske av slutdelen i valsverket där det valsade materialet hanteras.

- Den nya valslinjen konstrueras och tillverkas i Morgårdshammar AB medan MH köper hanteringutrustning och automation av andra bolag i Danielikoncernen, berättar Fors.

Fors berättar att man vann ordern trots att Morgårdshammar inte lämnade lägst anbud och detta tar Fors som en bekräftelse på att det lönar sig att vara en kvalitetsleverantör.

"Made in Sweden" lever hos Morgårn.

- Till skillnad från våra konkurrenter VA Pomini och SMS Simak så har vi behållit vår produktion och vårt tekniska kunnande gav oss vinsten.

- De två italienarna har helt upphört med egen produktion och bygger nu sina projekt på ett underleverantörsnät i Asien och Östeuropa. Vi ser ett tekniskt mervärde i egen produktion i specialmaskiner vid sidan av konstruktion och montaget, säger vd Lars Fors.

Morgårn som ingår i Danieligruppen har valt sin egen väg och detta betalar sig alltså på USA-marknaden men ger också Morgårn en tuffare konkurrenssituation i Asien där pris värderas högre an kvalitet i de stora valsverksprojekten. Där är det svårt att slå konkurrenterna.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons