Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stororder till ABB

Annons

- I Armenienprojektet kommer High Voltage Products i Ludvika att leverera strömtransformatorer för 110 och 220 kilovolt samt brytare för 110 och 220 kilovolt, berättar informationschef Anders Sörman.

Modern ABB teknologi ska byggas in i fyra av landets transformatorstationer som distribuerar el runt Yerewan. I pressmeddelandet skriver ABB att landets 110- och 220-kilovoltsnät inte längre är tillförlitligt på grund av systemets gammalmodiga brytarteknik.

En av transformatorstationerna ska byggas vid kärnkraftverket ANPP, landets största kraftverk. Ett tidigare ABB-projekt har tryggat kraftförsörjningen från vattenkraftverket Kanaker.

Kunden har redan kvalificerat ABB för ett kommande distributionsprojekt i landet

I Örebro har Sydkraft Nät har beslutat att genomföra ett 100-miljonersprojekt för att trygga elleveranserna. ABB har fått helhetsansvaret för projektet.

Projektet går i huvudsak ut på att delar av högspänningsnätet i Örebro byggas om och läggs i kabel.

En tredje och helt ny 130 kilovolts ledning kommer att byggas för att säkerställa inmatning till Örebro. I projektet ingår också ombyggnader av transformatorstationer.

- En viktig del i ABB-uppdraget handlar om leverans av de tre nya transformatorstationerna. Stationerna är framtagna enligt ett helt nytt koncept med avseende på miljön. De är helt inkapslade och är dessutom tysta, säger Bo Silversten, kundansvarig hos ABB.

Två av stationerna byggs inomhus med High Voltage Products nya Compactställverk enligt det så kallade Urbansystemet.

- Det är vår nya brytarteknologi som gett framgången. På 10 kilovoltssidan kommer dessutom ett 60-tal mellanspänningsskåp av Ludvikas nya AX1-ställverk att levereras till fem stationer, säger Silversten.

BO JOFFER

Mer läsning

Annons